B&S Makelaardij

Mijn huis verhuren

Verhuurbeheer waar uw wensen centraal staan

Stel, u wilt uw woning verhuren. Bijvoorbeeld als u tijdelijk in het buitenland verblijft. Of omdat uw woning leeg/te koop staat. Er zijn veel goede redenen om uw woning te verhuren. Maar waar moet u beginnen? Wat moet u regelen? B&S adviseert en ontzorgt u graag bij alle stappen die bij het verhuren van uw huis komen kijken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Stappenplan van werk met onze makelaar

 1. Bepaal hoe u uw woning wilt verhuren

  U kunt uw gehele woning verhuren. Of een gedeelte (kamers). U kunt uw woning tijdelijk verhuren. Of voor onbepaalde tijd. Hoe u uw woning verhuurt, maakt uit voor de verhuurregels waarmee u te maken krijgt.

 2. De spelregels

  De regels over woningverhuur vertellen u wat u wel en niet mag. Wat u kunt en wat u moet doen als verhuurder. Woningverhuur kan gevolgen hebben voor uw belasting en hypotheekrenteaftrek. Een en ander hangt af van de manier waarop u uw woning verhuurt.

 3. Uw bank om toestemming vragen

  Hoe u uw woning ook wilt verhuren, vraag eerst toestemming aan uw bank. Als u verhuurt zonder toestemming, kan de bank eisen dat u onmiddellijk uw hypotheek afbetaalt.

 4. Lokale regels van uw gemeente voor verhuur

  Elke gemeente mag zelf regels maken voor woningverhuur. U heeft misschien 1 of meer vergunningen nodig van uw gemeente. Het is daarom belangrijk dat u ook de benodigde informatie opvraagt binnen uw eigen gemeente.

 5. Leg afspraken met uw huurder vast

  Maak duidelijke afspraken met uw huurder. Leg de gemaakte afspraken met uw huurder vast in een huurcontract. Zo weten u en uw huurder wat jullie rechten en plichten zijn.

 6. Controleren van uw verzekeringen

  De opstal- en aansprakelijkheidsverzekering voor uw woning kan bij verhuur veranderen. Wij adviseren u hier graag in. Indien gewenst checken wij ook voor u of alle andere verzekeringen daarna nog naadloos op elkaar aansluiten en of u niet over- of onderverzekerd bent.

   

  Neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken en samen naar de mogelijkheden te kijken.

Algemene regels verhuur woning

 • Uw gemeente

  Gemeenten hebben eigen regels voor de verhuur van woningen. Bijvoorbeeld over vergunningen. Neem daarom altijd contact op met uw gemeente.

 • Tijdelijk of vast huurcontract

  Voor tijdelijke en vaste huurcontracten gelden verschillende regels. Bij tijdelijke verhuur moet de huurder vertrekken na de afgesproken periode.  Dit geldt niet voor een vast huurcontract. En ook niet voor de zogenoemde doelgroep contracten. Voor verschillende vormen voor tijdelijke verhuur gelden ook nog eigen regels. Dat is ook het geval bij verhuur aan doelgroepen.

 • Verhuur kamer

  Er gelden aparte regels voor de verhuur van kamers. Huurt u een woning? U kunt ook een kamer onderverhuren. Kijk wel of uw huurcontract dat toestaat. En vraag uw verhuurder om toestemming.

 • Belasting en hypotheekrenteaftrek

  U betaalt mogelijk belasting over de huur die u ontvangt. De verhuur van uw woning kan ook gevolgen hebben bij de hypotheekrenteaftrek. Dat is uw inkomen min de rente die u elk jaar betaalt over uw woning.

Plan een afspraak in

  bekijk
  lezen